Nyhetsartikkel

09 november 2018

Adm. direktør Oluf Ulseth slutter i Energi Norge

Oluf Ulseth vil etter avtale med styret slutte i Energi Norge, der han har vært administrerende direktør siden 2011. Styret har bedt Ulseth fortsette i stillingen ut året og bistå i prosessene med overgang til en ny administrerende direktør.

Energi Norge er en av de større landsforeningene i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), med om lag 280 medlemsbedrifter som sysselsetter rundt 15.000 ansatte.

– Etter mange år som leder av Energi Norge ønsker jeg å ta fatt på nye oppgaver innen energi, marked og politikk. Styret og jeg har over noe tid hatt ulike syn på den strategiske utviklingen av organisasjonen og etter åtte år er dette et naturlig tidspunkt for et skifte. Jeg er stolt over hva vi som organisasjon har fått til i disse årene, og er sikker på at visjonen om et fullelektrisk samfunn er riktig vei framover for fornybarnæringen, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i en pressemelding.

– Jeg vil takke Oluf Ulseth for innsatsen i vår viktigste interesseorganisasjon. Han har som leder av organisasjonen vist godt lederskap i møte med ansatte, medlemmer, politikk og opinion. Han har vært en svært kunnskapsrik og tydelig stemme for fornybarnæringen gjennom mange år, men styret har forståelse for at ulike syn på utviklingen framover gjør at det ligger til rette for et skifte nå, sier styreleder Eimund Nygaard i Energi Norge.

– Oluf Ulseth har vært en markert, respektert og tydelig leder for Energi Norge, og han nyter stor respekt i NHO-fellesskapet. Han har vært en pådriver for godt samarbeid internt i NHO, og for at hele næringslivet må trekke sammen i store spørsmål som klima og Europa, sier konstituert administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO.

Styret vil nå starte prosessen med å rekruttere en ny administrerende direktør.

Kilde: Energi Norge

Kommentarer

kommentarer