Nyhetsartikkel

02 juli 2018

Rec varsler kraftig kutt etter handelskonflikt med Kina

Selskapet kutter 40 prosent av de ansatte og reduserer produksjonen med 25 prosent ved Moses Lake-anlegget i USA.

Rec Sillicon må kutte nærmere 40 prosent av arbeidsstokken ved Moses Lake i USA, og mener dette er en direkte konsekvens av den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA, skriver selskapet i en børsmelding mandag morgen.

Det er 100 ansatte som er rammet, melder E24.

Selskapet skriver i børsmeldingen at solkrigen har gjort det umulig for Rec å nå det kinesiske markedet i Kina siden 2014. Rec har måttet kuttet 500 jobber siden 2011 som følge av handelskonflikten med Kina.

Handelskonflikten har ført til at selskapet gjentatte ganger på redusere i USA-virksomheten, og selskapet skriver i børsmeldingen at produksjonen ved anlegget nå reduseres ytterligere til 25 prosent.

Prestisjeanlegg
Rec investerte 1,7 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 14 milliarder kroner, på anlegget. Selv beskriver de anlegget som «state of the art» i børsmeldingen.

– Vi har gjort alt vi kan gjøre for å forhindre dagens beslutning, men vi har ikke noe annet valg når det kinesiske markedet er stengt. Det er en dyp urettferdighet at hardtarbeidende amerikanere, som har gjort Rec Sillicon til ledende innen polysilliconindustrien og en av de mest konkurransedyktige produsentene i verden, nå mister jobbene sine, skriver Rec i børsmeldingen.

– Rec kan konkurrere ut sine utenlandske rivaler, og vi kan gjøre det ved å produsere her i USA. Vi må enkelt og greit ha en rettferdig tilgang til det kinesiske markedet. 

Rec opplyser samtidig at de nå har rundt 42 millioner dollar i kontanter, tilsvarende 343 millioner kroner, og anslår at de vil rapportere om 58 millioner dollar, tilsvarende 474 millioner kroner, i inntekter for andre kvartal.

Kommentarer

kommentarer