Nyhetsartikkel

14 juni 2018

Vil frigjøre by fra strømnettet: Har vært off-grid i 150 timer

Går på sol, strøm og slakteavfall hver femte uke.

Simris, et tettsted i Simrishamn kommune i Skåne, har som første by i Sverige blitt selvforsynt med elektrisitet fra utelukkende fornybare kilder, skriver Teknisk Ukeblad.

Det i et forsøksprosjekt som gjennomføres av E.On. De vil undersøke hvor godt et såkalt «microgrid» fungerer, og i hvilken grad en lokal energiforsyning gjør det mulig å koble seg fra det sentrale elektrisitetsnettet.

At byen er helt selvforsynt er ikke en helt presis beskrivelse. Dette prøveprosjektet innebærer at byen kobles helt fra strømnettet hver femte uke. Dermed har prosjektet anledning til å gjøre justeringer underveis mellom de frakoblede periodene.

Les mer i Teknisk Ukeblad

Kommentarer

kommentarer