Nyhetsartikkel

24 mai 2018

Første vindmøllepark i Norden uten statsstøtte ser dagens lys

Det finske energiselskapet Tuuliwatti blir først til å oppføre en vindmøllepark uten statstilskudd.
Kvalitetsjournalistik kræver investeringer. Del venligst denne artikel med andre ved at bruge nedenstående link. https://energiwatch.dk/Energinyt/Renewables/article10624441.ece.
Kopier og videresend ikke artiklen. Det er i strid med ophavsretsloven og vores abonnementsbetingelser.

For første gang nogensinde vil der blive bygget en vindmøllepark i Norden uden statsstøtte. Det finske energiselskab Tuuliwatti har således besluttet at bygge en mindre park bestående af fem vindmøller med en samlet kapacitet på 21 megawatt (MW), skriver Bloomberg News. Parken kommer til at ligge i Viinamäki i den vestlige del af Finland og vil efter planen være i drift næste år. Vindmølleparkens produktionsomkostninger forventes at være omkring 30 euro per megawatttime (Mwh), og dermed vil den være rentabel, baseret på at strømmen i øjeblikket bliver solgt til 36 euro per Mwh på Nasdaqs råvarebørs.

Kommentarer

kommentarer