Nyhetsartikkel

02 mai 2018

Hafslund Strøm ringte folk som hadde reservert seg – risikerer tvangsmulkt

Forbrukertilsynet mener oppringingen fra Hafslund Strøm til private forbrukere er ulovlig og har varslet selskapet om forbudsvedtak med tvangsmulkt.

– Hafslund har drevet telefonmarkedsføring til forbrukere som er reservert i Reservasjonsregisteret og har ikke fulgt kravene i angrerettloven. Derfor har vi nå varslet at vi vil fatte forbudsvedtak med tvangsmulkt dersom selskapet ikke endrer praksis, sier Elisabeth Lier Haugseth.

Vedtaket kommer etter klager fra personer som har blitt oppringt av Hafslund selv om de har reservert seg mot telefonsalg.

Les også: Over 1.500 klager på telefonsalg i fjor

Hafslund hevder at personene ikke kan regnes som forbrukere fordi de er kontaktpersoner for bedrifter, og derfor ikke er vernet av markedsføringsloven og angrerettloven, skriver Forbrukertilsynet. Dette er Forbrukertilsynet uenig i.

– Alle som kjøper varer og tjenester til privat bruk er forbrukere, og har krav på vern etter markedsføringsloven og angrerettloven, sier Haugseth.

Hafslund Strøm har frist til 2. mai 2018 med å endre praksis. Skjer ikke dette, risikerer de å få en tvangsmulkt på 40.000 kroner per forbruker, opplyser Forbrukertilsynet.

Kommentarer

kommentarer