Nyhetsartikkel

09 april 2018

S og R: Det haster med en løsning på grundbeløb

Oppositionen vil have flere havvindmøller.

Grundbeløbet forsvinder fra nytår, og det får nu en række oppositionspolitikere til at opfordre til, at Regeringen skal have gjort noget ved bortfaldet i forbindelse med de forestående forhandlinger om en ny energipolitisk aftale.

– Det er meget presserende, og det haster ekstremt meget med at finde en løsning. Først og fremmest fordi varmekunderne kan se frem til en meget markant prisstigning på flere tusinde kroner til nytår, siger Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, til TV 2.

Han får opbakning fra Andreas Steenberg, der er energiordfører for De Radikale, der peger på, at det formentlig især vil være fjernvarmekunder i yderkanterne af landet, der vil blive ramt af de formentlig ganske hidsige prisstigninger.

– Det her skulle have været løst for et par år siden. Det er helt urimeligt, at nogle borgere bliver ramt af en skatteforhøjelse, bare fordi de bor et bestemt sted. Jeg betragter det som en bunden opgave at få løst det her, siger Andreas Steenberg til TV 2.

Venstres energiordfører, Thomas Danielsen, lover, at der kommer et udspil fra Regeringen, hvor ”vi tager hånd om det her”. Dog lægger han ikke skjul på, at der vil være forbrugere, der vil opleve prisstigninger.

– Vi vil målrettet hjælpe dem, som står til at få de største stigninger. Men dem, som står til en prisstigning på en 1000-kronesedel om året, de er måske lidt mere nogen, som må acceptere, at deres forsyningsselskab er ved at investere sig ud af en udfordring, siger Thomas Danielsen til TV 2.

Regeringen forventes at præsentere sit udspil til en energiaftale for 2020-2030 efter påske.

Kommentarer

kommentarer