Nyhetsartikkel

08 november 2017

Siemens Gamesa sår prisfall på vindmøller

Siemens Gamesa har forventninger om et stort prisfald på vindmøller, og det skaber spænding om Vestas, der kommer med regnskab på torsdag.

Siemens Gamesa publiserte mandag et regnskab og på en telekonference efterfølgende udtrykte forventninger om et stort prisfald på vindmøller. Det skaber usikkerhed om, hvordan det kan ramme Vestas, som selv er aktuel med regnskab for tredje kvartal på torsdag.

«Det, der har været et stort emne op til regnskabet for tredje kvartal, er prispres for vindmøller på land. Siemens Gamesa siger i sin prognose for regnskabsåret 2017/18, at der ventes en lav tocifret tilbagegang i priserne.»

«Siemens Gamesa er dermed ude som en af de første og kvantificere faldet. Det er det, Vestas falder på,» siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Også hos Sydbank knytter aktieanalysechef Jacob Pedersen tirsdagens kursfald i Vestas-aktien sammen med prismeldingerne fra konkurrenten.

«Der er en meget stor spænding omkring Vestas’ regnskab på torsdag. Både i forhold til forslagene om en ændret skattelovgivning i USA, men også i forhold til hvordan selskabet er påvirket af det prispris, der er i industrien i øjeblikket.»

«Er det virkelig så tungt, som andre siger, eller er det et udtryk for, at der er nogen aktører i markedet, der har så effektive møller, at de andre simpelthen er nødt til at gå alvorligt på kompromis med prisen for at vinde ordrer.» «Hidtil er det det sidste, som Vestas har afsløret, at der har været et prispres, men at man har kunnet kompensere for det igennem mere effektive vindmøller, effektiviseringer og øget volumen,» siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Kommentarer

kommentarer