Nyhetsartikkel

19 september 2017

Nettselskap inviteres til workshop om AMS-sikkerhet

NVE ønsker nettselskapene velkommen til workshop om sikkerhet og personvern ved AMS onsdag 11. oktober i Oslo.

NVE ønsker å hjelpe nettselskapene med å heve sin kompetanse på sikkerhetsområdet. Foredragene på workshopen vil gå inn på både teknisk IKT sikkerhet, sikkerhetskrav, og organisering av arbeid innen sikkerhet og personvern. I tillegg blir det muligheter for å møte flere sikkerhetsforskere, representanter for myndighetsorganisasjoner, AMS-leverandører, og å dele erfaringer med andre nettselskap.

Innføringen av AMS gjør at nettselskapene i enda større grad enn tidligere må forholde seg til IKT-sikkerhet. NVE har gitt ut en veileder på feltet, som for tiden er under revisjon. NVE har i forskrift stilt krav til sikkerhet i AMS, hvor det fremkommer at Nettselskapene er ansvarlige for at sikkerheten er tilstrekkelig.

Program og informasjon om påmelding.

Kommentarer

kommentarer