Nyhetsartikkel

31 juli 2017

Få som reserverer seg

Under 20 strømkunder i Vesterålen har så langt reservert seg mot de nye strømmålerne.

Det er flest som har reservert seg hos nettselskapet i Hadsel, Trollfjord Nett.

I kundemassen til Trollfjord Nett er det 5.000 målere som skal skiftes ut. Prosjektleder Anniken Liland Fredriksen hadde tirsdag oversikt over 13 kunder som har tatt kontakt for å si at man ikke ønsker automatisk strømmåler.

Vesterålskraft Nett har fått to henvendelser fra kunder som ikke vil ha nye målere., skriver Bladet Vesterålen

– Men våre kunder har hatt en tilsvarende type målere siden 2003, så dette er egentlig ikke nytt for dem. Vi kunne beholdt dagens målere hvis det ikke var for at det er enkelte nye spesifikasjoner som må innfris, får Bladet Vesterålen opplyst hos Vesterålskraft Nett.

Andøy Energi skifter ut rundt 3.600 målere og tar hovedtyngden nå. Omtrent halvparten har fått sine nye målere installert, og i oktober skal systemet være oppe og gå for deres del. Andøy Energi har over år installert fjernavleste målere hos de aller fleste kundene, men må bytte på nytt blant annet for å kunne gjøre timesavlesing.

– Det er tre-fire kunder som har søkt om fritak, og noen andre har ringt og spurt om informasjon. Man bør helst ha legeerklæring i forhold til el-følsomhet, opplyser Jørn Lauritzen i selskapet.

Kommentarer

kommentarer