Nyhetsartikkel

06 juli 2017

Daglig leder i Snøhetta Oslo, Tonje Frydenlund, ny styreleder i Powerhouse

06

-Tonje er rett person til å lede Powerhouse-samarbeidet. Hun brenner for bærekraft, innovasjon og effektivitet i byggebransjen, og har vært involvert i prosjektet siden oppstarten. Hun har hele veien vist stor vilje og evne til å utvikle samarbeidet, sier avtroppende styreleder og administrerende direktør i Asplan Viak, Øyvind Mork.

Frydenlund har tidligere hatt flere sentrale verv i Powerhouse: Hun har vært Snøhettas styrerepresentant siden 2012, og har siden 2013 ledet New Business-gruppen. Gjennom denne perioden har hun representert Powerhouse-samarbeidet i en rekke ulike fora – både i Norge og internasjonalt. Frydenlund, som er utdannet landskapsarkitekt, har jobbet i Snøhetta siden 2001, og leder i dag Snøhettas arbeid i de norske, nordiske og europeiske markedene.

Kort om Powerhouse

Powerhouse er et samarbeid mellom eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta og rådgivningselskapet Asplan Viak om utvikling av såkalte «plusshus».

Samarbeidspartnerne har definert plusshus som energiproduserende bygg som i løpet av levetiden vil generere mer fornybar og ren energi enn den totale mengden energi som kreves under bygging, oppføring og drift.

Powerhouse står bak flere plusshus-prosjekter, blant annet Norges første plusshus og verdens første rehabiliterte plusshus på Kjørbo i Sandvika. I dag er Powerhouse godt i gang med byggetrinn 2 på Kjørbo samt en Montessori-skole i Drøbak. Byggingen av Powerhouse Brattørkaia i Trondheim er også igangsatt. For Powerhouse Telemark i Porsgrunn er forprosjektet ferdigstilt, og det er forventet oppstart i 2017.

Kommentarer

kommentarer