Nyhetsartikkel

22 juni 2017

Oljegigantene satser på vind- på solenergi

Mens Statoil satser på havvind, går Total for solceller. Oljeselskapene svarer på et økende press for å få dem til å planlegge for global omstilling.

I forrige måned ble spaden satt i jorda forsolkraftverket Miyako på 25 megawatt i Japan, med hjelp fra Total, skriver E24.no.

Måneden før startet solkraftverket Nanao på 27 megawatt opp i samme land. Også da var det et Total-eid selskap som stod bak byggingen.

I Norge er franske Total kanskje best kjent som ett av verdens aller største private olje- og gasselskaper.

Men selskapet er også en av verdens største operatører av solenergi, gjennom solcelleselskapene SunPower (hvor det har 56,73 prosent eierskap), og Total Solar.

Ifølge Wall Street Journal ser Total på elektrisitet som en forsikring mot videre nedturer i oljebransjen, og konsernsjef Patrick Poyanné tror at strøm vil utgjøre 20 prosent av Totals energiproduksjon i 2035.

«Som del av sin ambisjon om å bli et ansvarlig stort oljeselskap utvikler gruppen sine aktiviteter i lavkarbonvirksomhet og fornybar energi,» skrev selskapet i sin årsrapport for 2016.

Total er ikke alene om satsingen på ren energi. Blant annet satser både Statoil og Shell på havvind i tillegg til sin tradisjonelle virksomhet.

Les mer: Lavkarbon-diett er trendy i oljebransjen

Kommentarer

kommentarer