Nyhetsartikkel

15 mai 2017

Sjokkutbytte fra Statkraft

Regjeringen tar 1,8 mrd ekstra i utbytte fra Statkraft i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.

-Dette er et skrekkeksempel på hvordan en regjering ikke skal opptre. Den skal gi Statkraft gode muligheter til å investere i nye arbeidsplasser og fornybar energi. Høyre og Frp er uegnet til å forvalte arvesølvet, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

I statsbudsjettet ble det opprinnelig lagt opp til et utbytte på 627 millioner fra selskapet. Dette økes nå til totalt 2,4 mrd.

-Høyre og Frp går nå til valg med null troverdighet bak sine fagre løfter om omstilling og verdiskaping. Ikke har de gjort nok for å øke sysselsettingen, ikke har de gitt fornybarnæringen bedre rammevilkår og nå raner de altså Statkraft, sier Andersen.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2017 foreslår regjeringen også en ny og todelt utbyttemodell for selskapet. Utbytteforventingen til den norske vannkraftvirksomheten videreføres på 85 prosent av resultatet. Forventningen til øvrig virksomhet settes ned fra 85 prosent til 25 prosent.

-Modellen er grei, og i tråd med innspill fra selskapet. Men den kunne selvsagt vært innført uten et sjokkutbytte i år, sier Andersen.

 

Kommentarer

kommentarer