Nyhetsartikkel

15 mai 2017

Eksperter dumper elselskabers frikendelse af målere

Et elmålerproblem, der blev løst i 2011, er blevet fremhævet af danske elselskaber som løsning på opsigtsvækkende elmålerproblemer. Målere i den nye test lever imidlertid op til samme krav som danske elmålere.

En opsigtsvækkende hollandsk elmålertest fandt for nylig fejlvisninger på op til 582 pct. på unavngivne elmålere. Og det er ikke første gang undersøgelser viser, der er problemer med korrekte aflæsninger, skriver Ingeniøren.

Allerede i 2011 slog forskere fra blandt andet Sverige fast, at elmålere, der benytter sig af Rogowski-­spoler, risikerer at vise forkert, når der er elektrisk støj i det system, de måler på – en konklusion, der til forveksling ligner den, der har trukket overskrifter de seneste uger.

Læs også: Danske elmålere kan være ramt af hollandsk målerfejl

Da det hollandske forsøg blev offentliggjort i forrige uge, afviste branchen i Danmark dog, at danske elmålere måler forkert. Man mener, at problemet blev løst i 2011:

»Selskaberne fik en firmwareopdatering fra fabrikanten, som betyder, at målerne advarer, hvis der er risiko for den type fejl. I de nyere målere har man løst problemet med et nyt princip i konstruktionen,« påpegede forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi Jørgen S. Christensen for nylig over for Ingeniøren.

Kommentarer

kommentarer