Nyhetsartikkel

08 mai 2017

Aksjonær om oppsigelsen: – Noe annet ville vært uventet

Aksjonær og tidligere styreleder i Norske Skog, Jon-Aksel Torgersen, synes ikke det var overraskende at Sven Ombudstvedt trakk seg som konsernsjef.

Jon-Aksel Torgersen kjenner godt til Norske Skog fra sin tid som styreleder i selskapet. I dag er han aksjonær både gjennom sin stilling som sjef i skipsmeglingskonsernet Astrup Fearnley og hans eget investeringsselskap Fiducia AS. Han er ikke overrasket over at Sven Ombudstvedt har levert inn sin oppsigelse, skriver E24.no.

– At Sven Ombudstvedt velger å si opp er ikke uventet. Noe annet ville vært uventet i den situasjonen som har oppstått, sier han til E24.

Onsdag for drøye to uker siden solgte Ombudstvedt alle sine aksjer i Norske Skog. Det fikk Torgersen til å reagere. «Mildt sagt oppsiktsvekkende», var hans kommentar den gangen.

Siden har Torgersen handlet flere aksjer i selskapet. 

– Vi mener selskapet er i en god operativ form. Jeg forventer ikke at 2017 blir noe annerledes enn 2016, og i 2018 tror jeg vi vil se en bedring fordi markedet vil bli mer balansert, sier Torgersen.

Kursras
Han påker at det ikke bare er den avgåtte sjefens aksjesalg som har fått kursen til å falle i det siste, både under fremleggelsen av resultatene for fjerde kvartal 2016 og første kvartal 2017:

– Men aksjen dundret også ned da han solgte, sier Torgersen om den avgåtte sjefen, og fortsetter:

– Selskapet har gjennom de siste 8 til 10 månedene hatt en ganske god drift, men har likevel falt i kurs. Men med et selskap som har en så lav egenkapital, så vil det alltid kunne forekomme store svingninger i aksjekursen. Det betyr også at det motsatte fort kan skje (en kursøkning, journ.anm.), sier han.

 <p>Lars Sperre blir ny sjef i Norske Skog.</p>
Lars Sperre blir ny sjef i Norske Skog.

Solid mann
Astrup Fearnley-sjefen har god kjennskap til Norske Skogs nye konsernsjef, Lars Sperre.

Han ser lyst på fremtiden og tror man kommer til en løsning med kreditorene over tid.

– Lars Sperre er en flink og solid fremoverlent mann. Samtidig har selskapet gode ledere rundt i driftsorganisasjonen, forteller han.

Investoren tror man vil klare å spikre sammen en refinansieringsplan innen neste obligasjonslån forfaller i slutten av 2019:

– Nå må man bruke tiden på å finne en løsning, og det tror jeg man vil klare, for selskapet skaper såpass gode resultater i et tøft marked.

Kommentarer

kommentarer