Nyhetsartikkel

29 mars 2017

Midlertidigt stop for hulmursisoleringer i energispareindsatsen

I foreløbigt tre måneder vil hulmursisoleringer ikke indgå i energiselskabernes energispareindsats. Det er besluttet på baggrund af en netop afsluttet særkontrol af hulmursisoleringssager.

Dansk Energi bakker op om beslutningen, så der kan være tillid til ordningen.

En netop afsluttet særkontrol af hulmursisoleringer under energiselskabernes energispareindsats viser, at der er fejl i 37 ud af 62 gennemgåede sager. Det får nu konsekvenser.

– Jeg har aftalt med energiselskaberne, at vi indfører et midlertidigt stop for tilskuddet i foreløbig tre måneder – indtil Energistyrelsen og energiselskaberne har fundet en løsning, som der kan være tillid til siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til Ritzau.

– Det afgørende er, at vi får en ordning, vi kan have tillid til, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til Ritzau.

Dansk Energi hilser ministerens udmelding velkommen.

– Vi kan kun være enige i, at der skal være tillid til ordningen. Vi har længe arbejdet for klare og præcise retningslinjer i energispareindsatsen. Derfor kan vi i den nuværende situation ærgre os over, at det skulle tage så lang tid at få energispareaftalen fra december, og dermed opstramninger, på plads, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef i Dansk Energi.

Ministeren har bedt Energistyrelsen finde løsninger i den kommende periode, så der igen kan være tillid til besparelserne fra hulmursisoleringer. Dansk Energi mener, det er fornuftigt, at hulmursisoleringerne sættes på pause og er ikke afvisende for stramninger på området.

– Vi har fokus på, at kvaliteten i energispareordningen er høj og har hidtil bakket op om alle forslag, der er kommet fra Energistyrelsen, og jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle fortsætte. Vi har en fælles interesse med Energistyrelsen på dette område, siger Kamilla Thingvad.

 

Kommentarer

kommentarer