Nyhetsartikkel

06 februar 2017

Nei til nedsalg i statlige selskaper

Nei til nedsalg i statlige selskaper, slutt på au pair-ordningen og utvidelse av kjønnskvoteringen er blant forslagene fra Arbeiderpartiets programkomité.

Komiteen presenterer sitt forslag til nytt partiprogram mandag, men mange av de foreslåtte endringene har allerede blitt lekket.

Aftenposten skriver at komiteen ikke vil åpne for å redusere den statlige eierandelen i selskaper som Statoil, Telenor og DNB.

– Vi er mer opptatt av å ivareta statens eierskap i de strategisk viktige sektorene nå enn tidligere, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Han vil imidlertid gjøre unntak dersom et av disse selskapene kjøper opp et annet selskap og betaler med aksjer, og det innebærer at den statlige eierandelen blir redusert.

Mer kjønnskvotering

Programkomiteen går også inn for at valgkomiteene i selskaper som staten eier, skal ha minst 40 prosent kvinner. Det samme gjelder statlige lederprogrammer, ifølge Dagens Næringsliv.

–Vi er kommet et stykke på vei, men ikke langt nok. Problemet er at kravet om flere kvinner i styrene ikke ser ut til å ha økt andel kvinnelige ledere i næringslivet, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Kommentarer

kommentarer