Nyhetsartikkel

17 januar 2017

Havvindmøller kan være en dødsfælde for rovfugle

Ifølge en ny studie er havvindmøller langt farligere for trekkfugler enn man tidligere har trodd.

Store havvindmøller kan vise sig at være en langt større trussel for rovfulge på træk end hidtil antaget. Det viser et nyt studie fra DHI Water and Environment og Aarhus Universitet, som er beskrevet hos videnskab.dk.

Studiet har taget udgangspunkt i den danske havvindmøllepark Rødsand 2 og viser, at rovfugle kan være direkte tiltrukket af møllerne, antageligt fordi de tror, at det er små øer, og flyve direkte ind i de snurrende møller. Tidligere har man ellers troet, at vindmøller til havs var gavnlige for blandt andet fuglelivet.

«Hvis det, vi ser ved Rødsand II, er et generelt fænomen, så er rovfugle, og måske også andre fugle, langt mere sårbare for at kollidere med havmøller, end man har vidst,» siger biolog Henrik Skov hos DHI Water and Environment til videnskab.dk.

Han peger på, at der kan være behov for mere viden på området, hvis man vil tage hensyn til trækfuglenes ruter, når man planlægger nye havvindmølleparker.

Kommentarer

kommentarer