Nyhetsartikkel

03 januar 2017

Partier vil udsætte afgiftsstigninger på elbiler

Både Socialdemokraterne og de Radikale vil have de planlagte afgiftsstigninger på elbiler udsat. Også transportforsker støtter op om udsættelse for at få flere elbiler på vejene og dermed vores CO2-udledning ned. Det fortæller TV2News.

Elbilsalget er gået i stå, og med 958 solgte biler i de første 11 måneder af 2016 ligger salget langt under de forventede 1.800 elbiler i år. Det har fået flere partier til at forlange, at de planlagte afgiftsstigninger på elbiler bliver udsat, forud for den evaluering af afgifterne som finder sted onsdag den 14. December. Det fremgår af indslag på TV2News søndag.

— Der er ikke solgt det antal elbiler, vi forventede. Derfor skal afgiftsstigningerne på pause, siger Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokraterne.

Tidligere har Martin Lidegaard, finansordfører for de Radikale, støttet en udsættelse af afgiftsstigninger for elbiler. Også medlem af Klimarådet, økonom og transportforsker Niels Buus Kristensen, støtter i TV2News forslaget.

— Hvis vi skal nå vores mål for klimaet om at nedbringe udledningen af CO2, så er der ikke så mange andre veje at gå, end at få nogle elbiler ud på vejene, siger Niels Buus Kristensen.

Dansk Elbil Alliance er meget glade for, at Socialdemokraterne og de Radikale vil udsætte afgiftsstigningen. Det vil være en stor hjælp til elbilerne, siger branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader — men den langsigtede løsning er en omlægning af afgifterne, understreger hun:

— Den nuværende registreringsafgift er forældet, fordi afgiften ligger på bilens værdi. Vi har brug for en helt ny registreringsafgift, hvor det er bilernes CO2-udledning, der beskattes, siger Lærke Flader.

Det er nu op til skatteminister Karsten Lauritzen (V), om han vil være med til at udsætte den kommende afgiftsstigning, når han onsdag mødes med Socialdemokraterne og de Radikale om evalueringen af elbilsafgifterne.

Kommentarer

kommentarer