Nyhetsartikkel

09 november 2016

Ny lagring af vindenergi: Mølletårne fyldes med vand

Et nyt tysk projekt bringer integrationen mellem vindmøller og vandkraft op i nye højder.

Amerikanske GE er sammen med det tyske udviklingsfirma Max Boegl Wind i gang med at kombinere fire vindmøller med et vandkraftværk, der skal kunne lagre møllernes strøm. Det skriver Ingeniøren.

Konceptet er ret krævende når det gælder landskabets særlige features. Møllerne skal står på en bakketop ved siden af en dal. I bunden af dalen skal der ligge en sø. Den kombination har parterne fundet i Tyskland, hvor konstruktionen af vand/vindkraft-anlægget nu er i gang.

Når møllerne skal gemme deres energi, pumper de vand op fra søen. Vandet lagres i reservoirer, som ikke alene er anbragt lige ved siden af møllerne, men også inden i dem. Mølletårnene er skal nemlig bruges som reservoir. Til sammen rummer tårnene og de omkringliggende beholdere 160.000 kubikmeter vand.

Ved vindstille kan der produceres strøm ved at lade vandet løbe tilbage i rørene ned til søen i bunden af dalen, hvor et vandkraftværk udnytter trykket. Projektet skal allerede netforbindes næste år, om end vandkraftværket først ventes at komme i drift i 2018.

Kommentarer

kommentarer