Nyhetsartikkel

07 september 2016

Kraftvarmeværk i Ribe tester ny smart kommunikation

Alle Danmarks knap 500 kraftvarmeværker er udstyret med adskillige bokse, så de kan kommunikere med deres lokale elnetselskab, og deres balanceansvarlige virksomhed.

I regi af forskning- og udviklingsprojektet CHPCOM (Combined Heat and Power Communication) er der udviklet en standardiseret løsning, der automatiserer udvekslingen af data i én boks og dermed gør livet lettere for kraftvarmeværkerne.

Projektets løsning er testet af i samarbejde med syv kraftvarmeværker – blandt andre værkerne i Brædstrup og Ribe – og ifølge projektleder, civilingeniør Philip Douglass fra Dansk Energi Forskning & Udvikling fungerer udstyret tilfredsstillende både teknisk og it-sikkerhedsmæssigt. Når kraftvarmeværkerne skal kommunikere over internettet, er det afgørende, at it-sikkerheden er i top.

– Vi er blandt de første i verden, der har testet det her, og vi er tæt på at have et produkt, der kan fungere under kommercielle omstændigheder både i Danmark og i udlandet, siger Philip Douglass og tilføjer, at udgangspunktet for den nye platform er den internationale standard IEC 61850.

Kommentarer

kommentarer