Nyhetsartikkel

11 juni 2019

Investorer: COP21 skal følges op med handling

Grønne investeringer vinder frem mange steder i verden, men trods klimaaftalen på COP21 i Paris er der fortsat usikkerhed om kursen. I en lang række lande er der ikke i tilstrækkelig grad fulgt op med handlingsorienterede planer.

Sådan lyder en af konklusionerne fra et miniseminar arrangeret af Foreningen af Energi- og Miljøjournalister i går om grønne investeringer. På mødet, der blev afviklet i Dansk Energi, var der var oplæg fra administrerende direktør Peter Damgaard Jensen fra pensionsselskabet PKA, vicedirektør Christian Ølgaard fra eksportkreditfonden EKF og administrerende direktør Anders Heine Jensen fra industrivirksomheden BWSC.

– COP21 viste vejen, så det er nu, der skal ske noget, fastslår Peter Damgaard Jensen fra PKA, der ser ’aktivt ejerskab’ af de virksomheder, der er investeret i, som et af de vigtigste midler i den grønne omstilling. Ideen er at gå i dialog med ledelserne og aftvinge dem svar på, hvordan de vil svinge deres aktiviteter bort fra i første omgang kul.

PKA, der har en formue på 235 mia. kroner og er medlem af Branchefællesskab for Intelligent Energi, har valgt at træde ud af mineselskaber, hvor over 90 procent af omsætningen handler om kul. Ligger andelen mellem 25 og 90 procent indledes en dialog med de berørte mine- eller forsyningsselskaber. Ifølge Peter Damgaard Jensen er de europæiske selskaber i gang med omstillingen, mens det er uhyre svært at få ledelserne i de kinesiske firmaer i tale, selv om Kina bakker op om COP21-aftalen.

Læs hele historien

Kommentarer

kommentarer