Nyhetsartikkel

18 mars 2019

Hilde Merete Aasheim blir ny sjef i Hydro

Svein Richard Brandtzæg slutter som som Hydro-sjef etter ti år i sjefstolen i starten av mai.

Hilde Merete Aasheim blir ny konsernsjef i Hydro. Det melder selskapet i en børsmelding mandag morgen.

– Jeg er glad for at Hilde Merete Aasheim har takket ja jobben som konsernsjef i Hydro. Aasheim har en unik kombinasjon av bred industriell erfaring, kommersielt instinkt og sterke lederegenskaper som gjør henne til en perfekt match som konsernsjef for Hydro, sier Hydros styreleder Dag Mejdell.

Den nye konsernsjefen blir den første kvinnelige toppsjefen i Hydro.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og jobbe sammen med 35.000 medarbeidere over hele verden. I dag er fortsatt Hydro preget av utforingene i Brasil med svak inntjening, som også preger hele industrien. Førsteprioritet for meg er å ta i denne situasjonen og sette en klar og tydelig agenda og skape et nytt moment for forbedringer og endringer som skal bidra til mer robusthet og bedre inntjening, sier Aasheim til fremmøtt presse ved Hydros hovedkvarter på Vækerø mandag morgen ifølge E24..

Aasheim er konserndirektør og leder for Hydros forretningsområde Primæraluminium, en stilling hun har hatt siden 2008. Hun har arbeidet i industrien hele sin karriere, og har tidligere vært blant annet i Elkem, Statoil og Hydro.

– Aluminium er det metallet som vokser mest. Jeg er overbevist om at Hydro har det beste utgangspunktet for å være best i den industrien vi er i, fortsetter Aasheim.

Lang erfaring
– Med mer enn 30 års erfaring fra norsk og internasjonal industri og imponerende resultater knyttet til forbedrings- og endringsprosesser har Hilde det som trengs for å styrke Hydros posisjon som et verdensledende aluminiumsselskap, sier Mejdell.

– Svein Richard har gjort Hydro til et verdensledende aluminiumselskap med sterke posisjoner i hele verdikjeden og 35.000 ansatte i 40 land, sier Mejdell.

– Det inkluderer viktige beslutninger om å gå inn i bauksitt- og alumina i Brasil i 2011 og oppkjøpet av det globale ekstruderingsselskapet Sapa i 2017, som gjorde Hydro til et fullt integrert aluminiumsselskap, fortsetter Mejdell.

Brandtzæg har arbeidet i Hydro de siste 33 årene og vil fortsette i selskapet til utgangen av året. Fremover vil han fungere som rådgiver for den nye konsernsjefen og Hydros teknologistyre.

Hydro er det åttende største selskapet på Oslo Børs, med en markedsverdi på 71,89 milliarder kroner.

Turbulent år
Det siste året har vært krevende for Hydro, med store utfordringer i Brasil etter et regnskyll som førte til utslipp av urenset vann til en elv, og som har ført til at Brasil begrenset produksjonen på verdens største aluminaraffineri Alunorte og bauksittgruven Paragominas.

I 2018 kostet problemene og den reduserte produksjonen om lag 2,9 milliarder kroner, og ved starten av året annonserte Hydro at utbytte til aksjonærene blir redusert med en drøy milliard kroner.

 

Kommentarer

kommentarer