Nyhetsartikkel

04 januar 2019

Statkraft investerer i tysk selskap for elbillading

Statkraft, Europas største produsent av fornybar energi, går inn i det tyske markedet for elbillading og kjøper 61 prosent av München-baserte eeMobility GmbH. Selskapet utvikler totalløsninger for lading av elektriske firmabiler. Samarbeidet styrker eeMobilitys posisjon og mulighet til å realisere fremtidige vekstambisjoner.

– Vi er overbevist om at markedet for elektriske firmabiler vil spille en viktig rolle i å spre e-mobilitet i Tyskland. Statkraft har lang erfaring fra Norge, det ledende markedet i verden på introduksjon av elbiler og e-mobilitet. Disse erfaringene ønsker vi å ta med oss til andre europeiske land, i samarbeid med ledende oppstartsselskaper som vi kan hjelpe å vokse, sier Bjørn Holsen, Senior Vice President New Business på Statkraft.

– eeMobility GmbH er svært godt posisjonert med sitt avanserte produktspekter for elektriske firmabiler i Tyskland, og vi gleder oss til å bygge selskapet videre sammen med gründerne, legger han til.

– De siste årene har vi bygget opp et lettbent selskap som kobler lading av elbiler til kraftmarkedet ved hjelp av intelligente løsninger som tar hensyn til variasjonene i produksjonen av fornybar energi, sier Klaus Huber, grunnlegger av eeMobility sammen med Robin Geisler.

– Vi ser et enormt potensial for fremtidig vekst ved hjelp av Statkrafts ekspertise fra mer utviklede elbilmarkeder, legger han til.

Statkraft vil støtte eeMobility som aksjonær og søke å utnytte synergier mellom eeMobility, Statkrafts tyske aktiviteter innen energiforvaltning og kraftsalg, samt ladevirksomheten i Norge. 

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3500 ansatte i 17 land.

Om eeMobility
eeMobility er en ledende leverandør av innovative ladeløsninger og e-mobilitet. Oppstartsselskapet ble etablert i 2015 og til

Kommentarer

kommentarer