Nyhetsartikkel

07 desember 2018

Statkraft inngår 8-årige industrikraftavtaler med Norske Skog

Statkraft og Norske Skog Skogn AS og Norske Skog Saugbrugs AS har inngått nye langsiktige industrikraftavtaler for perioden 1.12.2018 til 31.12.2026. Leveransen er totalt på 14 TWh, med årlige leveranser på omlag 900 GWh til hvert selskap.

Kontraktene vil bidra til forsyning av kraft til Norske Skogs papirfabrikker i Skogn og i Halden og erstatter tidligere kontrakter mellom Statkraft og Norske Skog.

– Vi er fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Norske Skog. Norske Skog har vært gjennom en periode med krevende utfordringer og restrukturering av konsernet. Statkraft har vært hovedleverandør av kraft til Norske Skog i mange år, og det gleder meg at vi bidrar med forutsigbare og konkurransedyktige kraftavtaler, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft.

– De nye kontraktene bedrer konkurransekraften til våre to store anlegg i Norge, og vil samtidig være et bidrag til å sikre viktige arbeidsplasser i foredling av norske råvarer. I et papirmarked med stadig fallende etterspørsel, vil kun fabrikker med de laveste kostnadene og den mest effektive driften overleve. Vi er derfor også avhengige av å forbedre de norske rammevilkårene og sikre gunstige betingelser fra andre leverandører til Norske Skog, sier konsernsjef Niels Petter Wright i Norske Skog.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3500 ansatte i 17 land.

Om Norske Skog Skogn
Norske Skog Skogn har 510.000 tonn avispapir i årlig produksjonskapasitet. Norske Skog Skogn sysselsetter om lag 350 personer samt 40 lærlinger. Fabrikken produserer avispapir med Storbritannia som det største enkeltmarkedet, og er en av de mest miljøvennlige og effektive papirfabrikkene i Europa.

Om Norske Skog Saugbrugs
Norske Skog Saugbrugs i Halden har 460.000 tonn magasinpapir i årlig produksjonskapasitet. Saugbrugs sysselsetter om lag 450 personer samt 40 lærlinger. Saugbrugs har en av de mest energieffektive papirfabrikkene i verden med en fornybar energiandel på 99,8 %. Fabrikken har en eksportandel på 100 % med Tyskland og USA som de største markedene.

Kommentarer

kommentarer