Nyhetsartikkel

15 november 2018

Spår batteri-bonanza

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) spår kraftig vekst i energilagringsmarkedet, i den ferske rapporten Long-Term Energy Storage Outlook.

Frem mot 2040 tror analytikerne i BNEF at dette markedet vil vokse med 1,2 billioner dollar, eller 10 billioner kroner. Lavere produksjonskostnader kombinert med økende etterspørsel vil være drivere, mener BNEF. Les mer også i Los Angeles Times.

BNEF teller for øvrig ikke pumpekraft med i regnestykket over energilagring. En annen teknologi som ikke telles er denne patenten som nå skal testes ut i India. Sveitsiske Energy Vault har utviklet et lagringssystem for fornybar energi. Enkelt fortalt går det ut på å bruke overskuddsenergi til å heise tunge betongblokker opp i kraner.

Siden gjør tyngdekraften jobben når man trenger energien igjen. Les pressemeldingen fra Energy Vault her.

Kommentarer

kommentarer