Nyhetsartikkel

28 mai 2018

Regeringens cyberstrategi: Energibranchen er klar til samarbejde

Regeringen i Danmark har fremlagt en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed. Hos Dansk Energi er der glæde over strategien.

Regeringen har med innovationsminister Sophie Løhde i spidsen i dag fremlagt en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der skal være med til at ruste Danmark bedre mod it-kriminalitet og hackerangreb.

Den nye strategi har særligt fokus på oprettelse af decentrale cybersikkerhedsenheder for de samfundskritiske sektorer, og den inviterer brancherne til samarbejde med myndighederne. Energisektoren er én af de samfundskritiske sektorer, og hos Dansk Energi er der glæde over strategien.

– Vi ser meget positivt på regeringens cyberstrategi, og takker for invitationen til at indgå i samarbejde med myndighederne om en decentral cybersikkerhedsenhed. Samarbejdet mellem Center For Cybersikkerhed, som står for den nationale it-sikkerhed, og decentrale cybersikkerhedsenheder, der kender til sektorerne i dybden, ser vi som et væsentligt element i strategien, siger Jørgen S. Christensen, der er forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi.

I takt med at vores energisystem bliver digitaliseret forandrer trusselsbilledet sig også. I energisektoren arbejdes der løbende på at sikre et så godt cyberforsvar som muligt, og cyber- og informationssikkerhed er en del af det løbende beredskabsarbejde, som sektorens virksomheder udfører, fortæller Jørgen S. Christensen:

– Energibranchen står for samfundskritisk infrastruktur og tager cybersikkerhed dybt alvorligt. Vi leverer strøm i kontakten 99,99 procent af tiden, og vi passer på vores kunder. Vores medlemmer bruger allerede i dag i omegnen af 100 mio. kroner om året på cybersikkerhed.

Energibranchen står for samfundskritisk infrastruktur og tager cybersikkerhed dybt alvorligt. Vi leverer strøm i kontakten 99,99 procent af tiden, og vi passer på vores kunder.

Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi.

Selvom myndigheder og virksomheder ruster sig, kan man desværre aldrig stille garanti for, at angreb ikke kommer til at finde sted.

– Man kan aldrig gardere sig helt mod hackere, og derfor er det vigtigt med et stærkt beredskab i de enkelte sektorer kombineret med løbende politisk fokus på sagen, påpeger Jørgen S. Christensen.

Fakta om Center for Cybersikkerhed (CFCS)

  • National it-sikkerhedsmyndighed under Forsvarsministeriets ressort.
  • Hjemmehørende under Forsvarets Efterretningstjeneste.
  • Har primært fokus på nationale trusler, herunder statssponsoreret spionage.

Kommentarer

kommentarer