Nyhetsartikkel

22 februar 2018

Bixia-samarbete ger solel till fler ICA-handlare

Samarbetet mellan elhandelsbolaget Bixia och Eneo Solutions växer. Efter första projektet med ICA Moheda ansluter nu sig nästa ICA-handlare till erbjudandet Solklart.

Solklart är en enkel helhetslösning inom solceller för företag. Bixia och Eneo ansvarar för allt från finansiering till drift och service. Det enda kunden gör är att låna ut sitt tak och betala ett förutbestämt pris per kWh. Samarbetet gör det lätt för företag att få lokal, förnybar el utan att behöva lägga ner interna resurser.

ICA Nära Braås är nu näst i tur som Solklart-kund. Deras solceller kommer producera ca 55 000 kWh per år, vilket motsvarar 12 procent av butikens totala elbehov. Anläggningen planeras vara i drift under maj/juni 2018.

Läs Bixias pressmeddelande i sin helhet här.

Läs om Eneos och Bixias samarbete här.

Kommentarer

kommentarer