Nyhetsartikkel

31 januar 2018

Dansk Energi: Grønne EU-lande må udskifte lammet kvotesystem med CO2-afgift

EU’s paralyserede CO2-kvotesystem kan ikke sikre den skærpede klimaindsats, som Paris-aftalen fordrer af Europa. Vesteuropæiske lande med klimaambitioner bør i stedet gå sammen om en fast skat på CO2-udledningerne.

Den melding kommer fra Lars Aagaard, administrerende direktør i energiselskabernes interesseorganisation Dansk Energi.

»Du skal høre det som en form for desperation over, at de europæiske tiltag, der er lavet for at stramme kvotesystemet, ikke har haft nogen effekt på CO2-priserne og derfor ikke har ført til, at fossil kraftværkskapacitet bliver taget ud af markedet,« siger han til Informationen.

EU’s CO2-kvotesystem blev indført i 2005 for at sætte en pris på CO2-udledning og dermed give elselskaber og industrier incitament til omstillingen væk fra klimabelastende fossile brændsler og til grøn energi. Ved at gøre mængden af tilgængelige kvoter tilpas knap – gøre kvoteloftet lavt – ville prisen for at udlede CO2 blive så høj, at det bedre kunne betale sig at investere i de grønne energiteknologier.

Kommentarer

kommentarer