Nyhetsartikkel

21 desember 2017

Snudde millionunderskudd og håver inn på landstrøm

PSW Power and Automation hadde et tungt år i 2015. Nå har de nylig hanket inn kontrakter for landstrøm og hybride løsninger til rundt 50 mill.

Det Sotra-baserte selskapet merket tydelig oljenedturen i 2015. Det ble et tøft år for PSW Power & Automation, noe bunnlinjen på 6,7 millioner i underskudd tydelig viste.

Daglig leder i PSW Power & Automation, Eirik Sørensen.

Nå har det snudd.

Operatører og rederier har virkelig fått øynene opp for landstrøm og hybridløsninger. Den siste tiden har vi landet kontrakter for om lag 50 millioner kroner, som vi skal fullføre utover vinteren, sier daglig leder i PSW Power & Automation, Eirik Sørensen, til Sysla Grønn.

Selskapet har inngått kontrakter for landstrømutbygginger og hybridløsninger med Norwegian electric systems, Harstad havn KF, Forsvaret, Halsnøy Dokk, Wergeland Base og Mongstad Eiendomsselskap.

Kraftig batteriutvikling
I 2016 kunne PSW vise til en helomvendig i årsregnskapet, og en bunnlinje på pene 8,5 millioner kroner. Ifølge Sørensen forventer PSW Group en total omsetning på om lag 400 millioner i 2017.

– Satsningen vår innen landstrøm bidro til at vi klarte å ikke bare stabilisere driften, men øke omsteningen, sier Sørensen fornøyd.

– Denne postive utviklingen ser vi at fortsetter inn i det nye året.

Kommentarer

kommentarer