Nyhetsartikkel

15 desember 2017

Hydro vil investere over en milliard for å doble produksjonen på Husnes

Det vil gi 90 nye arbeidsplasser når Hydro starter opp den stengte produksjonslinjen av primæraluminium.

Hydro har tatt en investeringsbeslutning om å oppgradere og starte opp den andre produksjonslinjen på Husnes som ble stengt ned for åtte år siden. Forventet investeringskostnaden er på 1,3 milliarder kroner.

Med begge produksjonshallene i drift vil Husnes doble produksjonen av primæraluminium.

Vil bruke ny teknologi
– Vi har tro på fortsatt aluminiumproduksjon i Norge. Vi legger til nye teknologielementer i denne oppstarten, og med det bygger vi et robust og fremtidsrettet verk på Husnes. , sier konserndirektør og leder for Primærmetall i Hydro, Hilde Merete Aasheim, i en pressemelding.

– For Husnes betyr dette økt lønnsomhet, lavere energiforbruk og flere arbeidsplasser.

I 2009 ble den ene produksjonshallen stengt. Selskapet har også truet tidligere med å flagge aluminiumsproduksjonen ut på grunn av rammebetingelser. Når Hydro nå vil starte opp igjen den stengte linjen, skal det bli bedre ytelse med å ta bruk ny teknologi.

Det er ventet at produksjonen her kan starte første halvår 2020, og skape 90 nye arbeidsplasser på Husnes. Det heleide Hydro-selskapet har i dag 245 ansatte på Husnes.

Doble produksjonen
Hydro Husnes produserer i dag rundt 95.000 tonn primæraluminium på årsbasis. Med gjenåpningen vil aluminiumverket produsere rundt 190.000 tonn aluminium i året.

– For å holde driftskostnadene nede i perioden siden 2009 har vi brukt utstyr og komponenter fra den stengte linjen til drift og vedlikehold i den produserende linjen. Dette gjør at vi må oppgradere den stengte linjen før vi starter, og tar også da inn nye teknologielementer som vil bidra til økt ytelse og lavere energiforbruk, sier Aasheim.

Endelig byggebeslutning er ventet i tredje kvartal 2018.

Kommentarer

kommentarer