Nyhetsartikkel

01 november 2017

Italia

er det siste land som har planlagt helt at droppe kull i energiforsyningen.

Fra 2025 vil der, hvis den italienske regjeringens forslag blir vedtatt, skal det ikke lengre være kull i det italienske energisystemet.

Italia planlegger å avskilte kullkraftverkene sine innen 2025, skriver Reuters. Landets industriminister Carlo Calenda presenterte tirsdag en ny energistrategi som – hvis den blir vedtatt og iverksatt – skal bidra til å nå målet om at 27 prosent av italienernes energiforbruk kommer fra fornybare kilder innen 2030. Strategien innebærer også at det skal bli lettere å være elbileier i Italia, målet er å få på plass 19000 ladestasjoner innen 2020.

I forrige ukes Fem på fredag kunne vi lese at Nederland vil fase ut sine kullkraftverk. Vi vil tro at Angela Merkel etter det skuffende valget føler presset fra et ambisiøst og styrket De Grønne om å legge tilsvarende planer og ikke risikere å havne i kategorien «sinke» sammen med Polen.

Det ene EU-landet etter det andre har presentert seriøse planer for utfasing av kull.

Kommentarer

kommentarer