Nyhetsartikkel

26 oktober 2017

Vatten kraften kan öka efektiviteten

Vatten kraft är en av de mest effektiva formerna av förnybar energi, och är för Sverige en av de viktigaste energikällorna. Man jobbar överallt med att öka effektiviteten på många av de relativt gamla kraftstationer som finns runt om i värden.

ITT Enidine har utvecklat en helt unik dämpare/vibrations isolator för att reducera de mycket lågfrekventa vibrationer som kan uppkomma då man uppgraderar en turbin.

Tekniken man använder grundar sig på många års forskning kring visco-elastic dämpare för jordbävnings applikationer.

VES dämparna anpassas helt mot turbinen där den skall monteras, man anpassar förspänning, dämpning, termiska förskjutningar etc. Ett mycket avancerat dämpandesystem gör det möjligt att öka kraftstationens effektivitet och reducera riskerna för lagerskador.

LIMO AB är organiserat för att tillverka allt från enstaka produkter till större serier i olika storlekar efter våra kunders önskemål. Vi har egen formtillverkning och produktion av metalldelar som kan ingå i den färdiga slutprodukten. Därför kan vi erbjuda en hög kvalitetskontroll och avancerade materialprover för att även uppfylla militära kvalitetsnormer.

Bild: Vattenfalls kraftstation Akkats är en av de kraftstationer som har försetts med VES systemet

 

Kommentarer

kommentarer