Nyhetsartikkel

26 oktober 2017

Mindre overskudd gir kursfall i General Electric

Et svakt resultat i tredje kvartal i General Electric fører til fall i aksjekursen.

General Electrics aktiekurs faldt mandag og tirsdag med omkring 6,3 pct. ved børsens lukketid tirsdag i New York, efter at selskabets regnskab for tredje kvartal af 2017 skuffede investorerne og analytikerne. Kursfaldet blev udløst af udbredt usikkerhed i selskabets investorkreds, der sår tvivl om, hvorvidt selskabets store udbetalinger af udbytte vil fortsætte.

Det skriver Financial Times. General Electrics administrerende direktør, John Flannery, kalder selskabets indtjening i tredje kvartal for helt «uacceptabel». I kølvandet på denne udmelding nedjusterede General Electric fredag sine forventninger til dette regnskabsår. Mandag tog aktien så et dyk, da investorerne og analytikerne begyndte at udtrykke usikkerhed for fremtidens udbytter.

«Vi nedgraderer til «neutral», i takt med at vi nedjusterer vores indtjeningsestimater for perioden 2017-2019 med 34 pct. og udbytter med 30 pct.,» siger en analytiker fra UBS til Financial Times. Det toneangivne S&P 500-indeks faldt med 0,1 pct. mandag eftermiddag i New York, hvilket markerer afslutningen på en uge, hvor indekset hver dag er steget flere dage træk for første gang i 20 år.

Kommentarer

kommentarer