Nyhetsartikkel

11 oktober 2017

Ringhals i full produktion den 14 oktober

På Ringhals 3 pågår just nu byte av rotor på en av blockets två generatorer, vilket innebär att blocket levererar med halv effekt. Ringhals har idag meddelat marknaden att den reparerade generatorn beräknas vara uppkopplad på elnätet igen den 14 oktober.

Medan rotorn lyfts på plats kommer Ringhals 3:s båda turbiner tas ur drift från torsdag eftermiddag till söndag morgon.

Fakta om Ringhals generatorer
Ringhals fyra reaktorblock har alla två generatorer, vardera med en effekt på drygt 500 megawatt. En generator består av en stillastående del och en roterande del – en stator respektive rotor. Generatorn är cirka tio meter lång och drygt två meter hög. Materialet är stål och koppar och den väger cirka 400 ton.

Kommentarer

kommentarer