Nyhetsartikkel

03 oktober 2017

Arendals Fossekompani selger seg ut av Glamox

Europeisk oppkjøpsfond betaler 2,8 milliarder kroner for tre fjerdedeler av belysningssselskapet.

Et fond i Triton-gruppen har kjøpt alle Glamox-aksjene til Arendals Fossekompani for 2.762 millioner kroner, ifølge en melding fra selskapet.

Det betyr at fondet nå eier 75,16 prosent av belysningselskapet Glamox, mens Fondsfinans-eier Erik Must med nærstående, sitter med de resterende 24,7 prosentene i Glamox.

– Vi har over flere år hatt glede av en sterk og bærekraftig utvikling med Arendals Fossekompani som vår største eier. Nå får vi nok en bedriftseier som er kjent for sin evne til å videreutvikle og bidra til vekst i industriselskaper som Glamox. Triton har gjentatte ganger bevist at de både har evne og vilje til å gjøre betydelige investeringer i selskapene de eier. Dette er noe våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte vil dra nytte av, sier Rune Marthinussen, konsernsjef i Glamox i en pressemelding.

Triton-fondene ser store muligheter etter milliardinvesteringen i det Oslo-baserte selskapet. 

– Vi ønsker å støtte ledelsen og ansatte i Glamox som en stabil eier gjennom å investere i og støtte veksten og utviklingen i selskapet. Vi skal bidra med strategisk innsikt og operasjonell kunnskap fra denne bransjen. Vi ser frem til å samarbeide med ledelsen, styret og andre aksjonærer for å bygge et enda sterkere selskap, sier Peder Prahl, direktør og partner for Triton-fondene.

Salget gjør at hovedeierne i Arendals Fossekompani kan innkassere betydelige gevinster etter salget av selskapet som det kjøpte i 2012.

Ifølge Dagens Næringsliv er det snakk om en gevinst på 2,1 milliarder kroner.

Største eier er Kjell Christian Ulrichsen som gjennom selskapet Ulfoss Invest AS eier 26,27 prosent, og nest største eier er Morten Sigval Bergesen som eier 26,02 prosent gjennom investeringsselskapet Havfonn.

Erik Must  eier 25,19 prosent av aksjene i Arendals Fossekompani, men beholder likevel sine aksjer i Glamox som han eier direkte gjennom Erik Must AS.

– Vi har vært aksjonærer i Glamox siden 1982. Vi har sterk tro på selskapet, ledelsen og de ansatte, og vi forblir en langsiktig og ansvarlig eier, sier Must.

Kommentarer

kommentarer