Nyhetsartikkel

22 september 2017

Uniper: Fortum har inte inbjudits till bud

Tyska Uniper, som ägs till 46,7 procent av energijätten Eon, har inte bjudit in finska Fortum att lägga ett bud på Uniper.

Det uppger Uniper enligt Bloomberg News. Unipers styrelse kommer att utvärdera eventuella kommande specifika förslag, uppger bolaget. Ett orekommenderat bud är inte i linje med Unipers strategi, heter det samtidigt.

Tidigare på onsdagen bekräftade Fortum uppgifterna om att bolaget avser att bli en större ägare i Uniper, under förutsättning att Fortum når en överenskommelse med Eon om ett köp av den senares ägarandel i Uniper.

Ett sådant eventuellt bud väntas enligt Fortum ligga på ett värde om 22 euro per aktie, motsvarande ett värde på 8,05 miljarder euro för hela Uniper och cirka 3,76 miljarder euro för EON:s andel av Uniper.

Under 2016 hade Uniper en försäljning på 67,3 miljarder euro med ett justerat ebitda-resultat på 2,1 miljarder euro.

Kommentarer

kommentarer