Nyhetsartikkel

31 august 2017

Dansk Solcelleforeningen glad over ministerutspill

Det er positivt, at Lilleholt åbner for at se på afregningsmetoder for solceller, mener formanden.

Efter kritik fra både branche og solcelleejere har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) nu besluttet, at forslaget til en afregningsmetode for strøm ikke må skabe dårligere vilkår for danske solcelleejere.

Med den nye afregningsmetode var der ellers lagt op til, at 82.000 solcelleejere fra næste år ville få betydeligt øgede udgifter som følge af den nye prismodel.

Det er positivt, mener Dansk Solcelleforenings formand, Flemming Kristensen.

– Vi er meget tilfredse med, at energi-, forsynings og klimaministeren har taget solcelleejernes kritik til eftertanke og at man nu går i gang med at se på alternative afregningsmetoder. Solcellemarkedet har brug for stabile vilkår og det er uhensigtsmæssigt for både solcellemarkedets udvikling og den grønne omstilling, hvis det bliver dyrere at være solcelleejer, siger han.

I dialog
Dansk Solcelleforening håber nu på en i dialog med Energi-, Forsynings – og Klimaministeriet og Energistyrelsen om, hvordan vi sikre vilkår for danske solcelleejere som effektivt understøtter omstilling til grøn energi.

For Dansk Solcelleforening er det helt afgørende, at solcellemarkedet har rammebetingelser, som bidrager til en forsat udvikling og stigning i antallet af solceller i Danmark. I den sammenhæng er en prismodel med årsafregning et centralt element, mener foreningen.

 

Kommentarer

kommentarer