Nyhetsartikkel

29 august 2017

E.On dropper ny havvind til lave priser

Med det nåværende prisnivået vil Eon ikke investere i ytterligere havvindmølleparker.

Det tyske energiselskab Eon vil ikke investere i yderligere havvindmølleparker, som prisniveauet er nu. For priserne er for lave til at generere et tilstrækkeligt afkast, siger selskabets finansdirektør Marc Spieker ifølge Bloomberg News.

Både danske Dong Energy og Energie Baden-Württemberg sikrede sig for nylig rettighederne til projekter i den tyske del af Nordsøen foran Eon. To af projekterne vandt Dong med nulbud – altså uden et statsligt tilskud per megawatt-time.

«Vi planlægger ikke nye offshoreprojekter med de nuværende auktionspriser,» siger Spieker ifølge det finansielle nyhedsbureau.

«Vores investeringskrav (CAPEX, red.) for det segment bør falde væsentligt,» fortsætter han. Eon, der er Tysklands største energiselskab med fokus på vedvarende energi, har dermed planer om at tøjle sine store anlægsinvesteringer, hvor selskabet i år bruger 1,5 mia. euro på at installere 785 megawatt havvind ud for kyster i Tyskland og Storbritannien.

Kommentarer

kommentarer