Nyhetsartikkel

28 august 2017

Vestas saksøkt for patentbrudd i USA

Vestas afviser en patentklage, som GE har indgivet mod det danske selskab i USA. Tidligere har GE ligget i langvarig kamp mod Mitsibushi med udgangspunkt i samme patent.

General Electric Co. anklager Vestas i USA for at have brudt et af selskabets patenter. Vestas meddeler i en pressemeddelelse, at man først netop har modtaget klagen, hvorfor man ikke har haft tid til at nærstudere den. Ikke desto mindre mener det danske selskab ikke umiddelbart, at der er noget at komme efter. Derfor agter Vestas at bekæmpe søgsmålet, skriver Energy Watch.

«Vestas har lige modtaget patentklagen og har derfor ikke været i stand til at studere den i detaljer. Men trods det er den umiddelbare vurdering, at vi stærkt vurderer patentklagen som grundløs og vil kæmpe imod den,» skriver Vestas i pressemeddelelsen.

Ifølge mediet Rechargenews drejer sagen sig om et påstået brud på patenteret turbineteknologi, som Vestas i Danmark og underselskabet Vestas-American Wind Technology skulle have brudt «forsætligt og bevidst».

Nærmere betegnet er det et patent vedrørende «zero voltage ride through»-teknologi (ZVRT), der skulle være blevet brudt. Denne form for teknologi bruges til at sikre stabilitet i vindmøllerne under forstyrrelser i netværket. Klagen blev indleveret hos US District Court i Californien i mandags.

Vestas skulle ifølge søgsmålet have brudt patentet i deres V90-3.0 MW, V100-2.0 MW, V112-3.0 MW og V117-3.3 MW møller inden for domstolens område. Det fremgår desuden af stævningen, at disse typer vindmøller bruges på vindmøllefarmene San Gorgonio, Brookfield, Alta II-IX og Solano III i Californien, hvor GE altså mener at have fået brudt sit patent.

Det er ikke første gang, at GE går rettens vej for at sikre netop dette patent omhandlende ZVRT-teknologien med navnet «patent 705». Patentet har tidligere været genstand for en lang kamp mellem GE og Mitsubishi. En sag der endte i et forlig mellem de to parter. Vestas har ikke ønsket at kommentere sagen til EnergiWatch.

Kommentarer

kommentarer