Nyhetsartikkel

07 april 2017

Hold deg oppdatert om smarte strømmålere

Nettsiden nymåler.no inneholder spørsmål og svar om innføring av nye strømmålere og status for utrulling i alle norske kommuner.

Nå kan du holde deg oppdatert ved å abonnere på nyhetsbrev fra nettsiden.

– Bare i løpet av året skal 1,5 millioner strømmålere byttes. Vi har jevn pågang av spørsmål fra både journalister og strømkunder, og forsøker derfor å oppdatere nettsiden løpende, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

Ved å abonnere på nyhetsbrevet, vil du få nyhetssaker på epost når de publiseres på nymåler.no.

Aktuelle problemstillinger

Bare i 2017 skal 1,5 millioner strømmålere byttes. I den forbindelse er det jevn pågang av spørsmål fra både journalister og strømkunder, som nymåler.no gir svar på. Foto: Alf Henning Fredstad

Foruten et interaktivt kart som viser status for hver enkelt kommune – basert på innrapportering fra nettselskapene – inneholder nymåler.no nyhetssaker om strømmålerne, og relevante problemstillinger knyttet til dette.

– Den siste tiden har det vært mange spørsmål om hvor korrekt de nye målerne viser strømforbruket, og om personvern og datasikkerhet ved innsamling av målerverdier. Det er viktig at vi tar disse spørsmålene på alvor, sier Øverås.

Totalt skal 2,9 millioner målere byttes. Rundt 14 prosent av strømkundene har allerede fått nye målere, mens 50 prosent får dem installert i år. De gjenværende 36 prosentene må vente til 2018 før de slipper unna det månedlige avlesningsritualet, ifølge NVEs statusrapport fra januar i år.

Nettsiden er ment som et supplement til informasjon fra det enkelte nettselskap som har ansvar for å bytte målerne.

Meld deg på nyhetsbrevet fra Nymåler.no ved å registrere deg i boksen nederst på nettsiden.

Les mer om smarte strømmålere

Gå til nymåler.no

Kommentarer

kommentarer