Nyhetsartikkel

30 mars 2017

Planerat driftuppehåll på O1 nästa vecka

På grund av åtgärder av ett vattenläckage i den konventionella turbinanläggningen planeras ett kort driftuppehåll på Oskarshamn 1 (O1) nästa vecka.

Ett vattenläckage i den konventionella turbinanläggningen har sedan en tid detekterats och hållits under uppsikt med hjälp av kamera och genom inspektion. Läckaget låg från början på en stabil nivå, men har nu en ökande trend.

För att kunna åtgärda läckaget planeras ett kort driftuppehåll från och med måndagen den 3 april. O1 är planerad att åter kunna leverera väderoberoende baskraft till det svenska kraftnätet under fredagen den 7 april.

Oskarshamn 3 (O3) är i drift och levererar klimateffektiv el till det svenska kraftnätet på full effekt.

 

Kommentarer

kommentarer