Nyhetsartikkel

21 desember 2016

Dong bliver del af børsens førstehold

Sammen med Nets har energiselskabet skubbet FLSmidth og Nordea ud af C20-indekset.

Nok er C20 Cap ikke Dow Jones og København ikke Wall Street, men alligevel giver en plads i det toneangivende danske aktieindeks opmærksomhed og status.Mandag træder Nets og Dong ind blandt de 20 aktier, der udgør C20 Cap – Danmarks toneangivende aktieindeks. Fælles for begge er, at de er børsnoteret i år og solgt som folkeaktier.

Ud af indekset træder producenten af udstyr og løsninger til cementindustrien og minebranchen FLSmidth og den skandinaviske bank Nordea.

«Det er et godt sted at være, hvis man er et selskab, der får noget ud af at stå i udstillingsvinduet.»

«Man får mulighed for at vise sig frem som investeringsmulighed for de professionelle investorer. Og man bliver nævnt rigtig mange gange i medierne, når man er blevet en del af det fine selskab,» siger investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen.Medlemmerne af C20 Cap bliver udvalgt ved, at Nasdaq OMX, der ejer den danske børs, tager de 25 børsnoterede selskaber i Danmark med den højeste markedsværdi.

Kommentarer

kommentarer