Nyhetsartikkel

07 desember 2016

Biogas taper terreng

Prognoserne for biogasproduktionen i 2020 kommer ikke til at holde stik, lyder vurderingen, og derfor har Energistyrelsen nu nedjusteret sine forventninger til dansk biogasproduktionen.

En tidligere prognose for 2012, hvor det nuværende energiforlig blev indgået, for biogasproduktionen i Danmark kommer ikke til at holde stik.

Det skriver Ingeniøren på baggrund af en ny prognose fra Energistyrelsen.

Tidligere regnede man med en biogasproduktion i 2020 på 16,7 PJ (petajoule). I den nye prognose vurderer man, at produktionen ikke kommer over 15,4 PJ. Det betyder samtidig, at man går glip af den klimagevinst, som man tidligere regnede med.

I 2012 lød det således, at biogasproduktionen i 2020 ville bidrage med en CO2-reduktion på 950.000 ton. Den prognose er nu faldet med cirka 100.000 ton. Hos DF tager man den lavere biogasproduktion med sindsro, mens man hos Radikale Venstre er overaskede over den nye melding.

«Sidst forligskredsen blev informeret af ministeren, fik vi at vide, at det gik godt med udbygningen af biogas,» siger energiordfører for de radikale, Andreas Steenberg, til Ingeniøren. Han vil nu rejse spørgsmålet over for ministeren senere på måneden, når forligskredsen bag energiforliget skal mødes.

Kommentarer

kommentarer