Nyhetsartikkel

01 august 2016

Norske Skog har nominert ny styreleder

Valgkomiteen har foreslått Henrik A. Christensen som ny styreleder for Norske Skog.

Den nåværende styrelederen i den gjeldstyngede papirprodusenten tar ikke gjenvalg.

Det er en enstemmig valgkomité som har nominert 54-årige Christensen, som er partner i advokatfirmaet RO Sommernes, heter det i en børsmelding.

Komiteen trekker fram hans omfattende styreerfaring. Blant annet sitter han for tiden som styreleder i Home Invest, Vålerenga Fotball, Pipeliner og Fearnley Advisors.

Valget av styreleder finner sted under en ekstraordinær generalforsamling 10. august i år. Nåværende styreleder Jon-Aksel Torgersen informerte tidligere i sommer valgkomiteen om at han ikke tar gjenvalg.

– Vi har vært igjennom en veldig turbulent periode for selskapet. I en slik periode er det klart det oppstår en del slitasje overfor mange impliserte parter, og da kan det være fornuftig at det kommer en ny styreleder for å lede selskapet fremover. Nå anser jeg selskapet som «back on track», uttalte han til E24 den gangen.

Norske Skog hadde i andre kvartal i år det beste resultatet siden tredje kvartal 2012. Samtidig fikk selskapet pålegg fra revisorene om å gjøre vesentlige nedskrivninger – og tidligere denne måneden ble det kjent at det reduserer verdivurderingen av anleggene sine med 1,4 milliarder kroner.

 

Kommentarer

kommentarer