Nyhetsartikkel

26 februar 2018

Sju av ti er fornøyde med bredbåndsdekningen

Sju av ti er fornøyde med bredbåndsnettet sitt. Det er et tydelig skille mellom land og by, ifølge en undersøkelse utført av Nationen.

Mens 72 prosent av Norges befolkning svarer at de er fornøyde med bredbåndsdekningen der de bor, svarer 13 prosent at de er misfornøyd eller svært misfornøyd. Misnøyen er størst blant dem som bor på landsbygda, skriver Nationen. Spesielt misfornøyde er befolkningen i Midt-Norge, der hver fjerde innbygger valgte dette svaret.

Senterparti-velgere er de som er minst fornøyde med bredbåndsdekningen, mens Høyre- og Venstre-velgere er de som er mest fornøyde, kommer det fram av undersøkelsen gjennomført av Sentio Research for avisen.

Siden 2014 er det blitt sendt inn 587 søknader om støtte til bredbånd i områder der kommersiell utbygging ikke er lønnsom. 137 av dem ble innvilget, mens 450 fikk avslag, ifølge Nationen.

Kommentarer

kommentarer