Nyhetsartikkel

26 februar 2018

Forsyningsselskaber bruger store beløb på udlandsrejser

Kommunalt ejede forsyningsselskabers udgifter til rejser møder kritik blandt eksperter og politikere. Dansk Folkeparti vil have strammet reglerne på området.

En række kommunalt ejede forsyningsselskaber har i løbet af de sidste år brugt store summer på udenlandsrejser. Det skriver Politiken, der har gennemgået forbruget 45 el-, vand- og varmeselskabers forbrug på området.

Her viser det sig, at tæt på halvdelen af selskaberne i løbet af de sidste fem år har haft rejseaktivitet uden for Europa, ligesom mindst 12 selskaber har godkendt, at medarbejdere eller ledelsen har brugt 80.000 kr. eller mere på en enkelt rejse.

Forholdene vækker kritik blandt eksperter, og hos Dansk Folkeparti ønsker man at undersøge mulighederne for skærpe reglerne på området. Kommunalordfører Susanne Eilersen, ønsker yderligere at undersøge, om selskaberne skal underkastes en strengere revision. Hun betegner flere af de eksempler på rejseudgifter, Politiken har forelagt hende, som eksempler på «en syg kultur.»

«Det er jo ikke et tagselvbord af egne penge. Man forvalter andres penge, og det skal man altid gøre med største omhu. Derfor bliver vi nødt til at kigge på, om der skal klarere og mere afgrænsede retningslinjer til for de her selskaber fremadrettet«, siger hun til Politiken. Avisen skriver, at Enhedslisten, Alternativet og Venstre er åbne for at undersøge området.

Kommentarer

kommentarer