Nyhetsartikkel

23 februar 2017

Ny universitetsuddannelse i energi på vej

Energi er ikke kun for ingeniører, men er big business, eksport og tusindvis af arbejdspladser. Derfor er det velkomment, at Syddansk Universitet til sommer åbner en ny HA-uddannelse i energi management, mener Dansk Enegi.

Landets unge studerende har længe kunnet læse virksomhedsøkonomi i kombination med matematik, it, filosofi, projektledelse mv., så hvorfor ikke også energi? Det kan de også om få måneder, når Syddansk Universitet opretter HA Energi management, der har som mål at uddanne studerende til at lede og markedsføre virksomheder inden for energiindustrien.

Uddannelsen etableres på SDU i Esbjerg med start til september. Her skal de studerende beskæftige sig med blandt andet planlægning, risikostyring og organisering af nationale og internationale energisystemer samt rustes til at forstå betydningen af CO2-udledningens betydning for klimaet.

– Danmark og resten af verden står over for forandringer i den måde, energi produceres, distribueres og anvendes. Alle virksomheder og samfundet må forholde sig til den nye komplekse energivirkelighed. Her er ikke kun brug for tekniske løsninger, men viden om økonomi, ledelse og strategi, siger Lars Ravn-Jonsen, studie- og uddannelsesleder ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi.

Han håber at få de første 15-20 studerende i gang til sommer, men er forberedt på, at det kan tage tid at løbe nye uddannelser i gang og få dem slået fast i de unges bevidsthed.

I alt beskæftiger energiindustrien 55.000 danskere og udgør 11 procent af Danmarks vareeksport. I alt eksporterer vi energiteknologi for mere end 70 milliarder kroner om året.

I Dansk Energi tager vicedirektør Anders Stouge godt imod nyheden om en ny økonomisk uddannelse med særlig fokus på energi.

– Energibranchen er en vigtig og stor bidragsyder til Danmarks samlede eksport og indtjening, og er også i sig selv vigtig for vores vækst og beskæftigelse. Vi har mange ingeniører, som er afgørende for succesen på området, men vi har også brug for unge mennesker med kompetencer inden for forretning og strategi, der kan bidrage til at omsætte de tekniske landvindinger til forretning, siger Anders Stouge.

Kommentarer

kommentarer