KraftNytt.nos kalender med arrangementer, seminarer m.m.
Velkommen til frokostseminar i regi av Norsk Industri og Energi Norge:
VANNKRAFTENS RAMMEBETINGELSER: BETYDNING FOR GRØNN VERDISKAPNING OG INDUSTRI
Kan man snakke om et grønt skatteskifte når vannkraften beskattes hardest av alle næringer? Hvilke ringvirkninger har det for fremtidens grønne industriutvikling?
Tid: Onsdag 12. oktober 2016 kl.08:00-09:45 (frokost 07:30) • Sted: Grand Hotel Oslo, 7. etg (rom: Gerhardsen)
Norsk vannkraft og industri har levd i et symbiotisk forhold i over hundre år. Norge har 1500 vannkraftverk som leverer 96 prosent av strømmen vår og bidrar til at norsk industri kan produsere med lave utslipp. Takket være vannkraften har vi et forsprang på resten av verden i overgangen til en utslippsfri fremtid. Likevel skattlegges vannkraften i dag tyngre enn noen annen næring i Norge. Til sammenlikning har et flertall i den svenske Riksdagen nylig besluttet å gi betydelige skattelettelser til vannkraft frem mot 2020.
Nær halvparten av vannkraftkapasiteten ble bygget før 1970, og ifølge NVE trengs det 50 milliarder kroner frem mot 2030 til rehabilitering av eksisterende kraftverk, bare for å opprettholde dagens produksjon. Kombinasjonen av høyt skattepress og vedvarende lave kraftpriser gjør at både rehabilitering av gamle kraftverk og investeringer i nye prosjekter blir utsatt eller skrinlagt.
Norsk Industri og Energi Norge har engasjert Pöyry Management Consulting til å se på hvilke konsekvenser den harde beskatningen av vannkraften har for investering i rehabilitering, oppgradering og nye vannkraftprosjekter, samt hvilke ringvirkninger dette har for industrien og samfunnet for øvrig.
På vårt felles frokostseminar 12. oktober vil Pöyry legge frem sin konsekvensanalyse, etterfulgt av innlegg fra industrien og paneldebatt med stortingspolitikere og organisasjoner. Se fullstendig program nedenfor.
Meld deg på frokostseminaret her.
07:30 | Frokost |
08:00 | Velkommen
Ole Børge Yttredal, direktør for Energi- og miljøavdelingen i Norsk Industri |
Langsiktige konsekvenser av dagens vannkraftbeskatning
Presentasjon av konsekvensanalyse ved Kjetil Ingeberg og Kathrine Stene Bakke, Pöyry Management Consulting |
|
Vannkraftnæringens perspektiv
Oluf Ulseth, administrerende direktør i Energi Norge |
|
Industriperspektivet: Ringvirkninger av nye vannkraftinvesteringer
Erik Jølberg, gründer og eier av TESS AS |
|
Paneldebatt
Terje Breivik (nestleder i Venstre, medlem av Finanskomiteen) Karstein Totland (ordfører i Masfjorden kommune, Høyre) TBC – Arbeiderpartiet Silje Lundberg (leder av Naturvernforbundet) Jan Olav Andersen (leder av EL og IT Forbundet) Oluf Ulseth (administrerende direktør, Energi Norge)
Ordstyrer: Bror Yngve Rahm, Norsk Industri |
|
09:45 | Avslutning |
|
Damsikkerhet III – Oslo (uke 41)
Kurset behandler damsikkerhet og vassdragsjuridiske spørsmål knyttet til erstatningskrav og forsikring. I tillegg berøres beredskapsplaner, dilemmaer ved utvikling til skadeflom, sikkerhetsfilosofi og mediehåndtering.
Norges energidager
13. – 14. OKTOBER 2016
18. oktober
KS Bedrifts lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere» – samling 2, dag 1
19. oktober KS Bedrift
KS Bedrifts lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere» – Samling 2, dag 2
Vær med til Energipolitisk Konference 2016
Når Folketinget åbner 4. oktober, kan politikerne se frem til et efterår, hvor flere energipolitiske spørgsmål kræver svar.
Allerede den 6. oktober mødes ledende erhvervsrepræsentanter, eksperter og politikere for at tage hul på debatterne – og du er inviteret med.
Det sker, når DI Energi og Dansk Energi byder til Energipolitisk Konference 2016. Her vil der være fokus på spørgsmål som Hvordan kan energibranchen bidrage til dansk vækstskabelse? Og hvad kan den danske Energikommission lære af vores naboer?
– Danmark er ikke en ø, men en aktiv deltager i et nordisk og europæisk energimarked, der integreres stadig mere. Det skal en fremtidig dansk energipolitik afspejle. En stabil og effektiv energiforsyning – og fortsat fremgang for energibranchen – det er opgaven, der skal løses i krydsfeltet mellem energi- og erhvervspolitikken. Både når vi ser frem på det kommende års energipolitiske temaer og den langsigtede planlægning af dansk energipolitik, som nu forberedes i Energikommissionen, siger branchedirektør i DI Energi Troels Ranis forud for konferencen.
Energipolitisk Konference 2016 finder sted i Industriens Hus i København torsdag den 6. oktober. Det er gratis at deltage.
Landsmøde 2016
November 2016
Årsmøde i Dansk Elbil Alliance – åbent for alle
Hvilke nye muligheder er der for at gøre forretning på det danske elbilmarked i år og i den nære fremtid?
Hvilke nye modeller er på vej mod det danske elbilmarked og hvilken effekt har aftalen om elbilafgiften haft på de kommende elbiler i Danmark? Hvilke vilkår har vores nabolande i øvrigt givet elbilerne?
Vi spørger eksperter og politikerne, når Dansk Elbil Alliance holder årsmøde den 8. november i København.
Det er gratis at deltage, og årsmødet er åbent for alle – tilmelding er dog nødvendigt.
Læs også artiklen Ti elbiler på Frederiksberg kan levere strøm til elnettet, der handler om om elbiler, der fungerer som lager for elnettet, hvilket man også kan høre mere om på årsmødet.
15. november KS Bedrift Energi
Energiselskapenes bredbåndsatsing – strategier og muligheter 2016
Er bredbånd del av ditt kundetilbud? – KS Bedrift
Er bredbånd del av ditt kundetilbud?
Da vil du få stor nytte av Energibransjens Bredbåndseminar. En mediestrateg vil tegne et bilde av hvordan digitalisering og strømmetjenester påvirker din virksomhet. Vi vil også gi deg svar på spørsmål rundt kravet om selskapsmessig og funksjonelt skille.
Det kommende kravet om selskapsmessig og funksjonelt skille oppleves utfordrende for mange energibedrifter og –konsern. De endrede rammevilkårene skaper også muligheter for deg som energiselskap og som tilbyr bredbånd.
– Lovendringene har ført til mange spørsmål blant medlemmene våre. Derfor skaper vi med dette seminaret en arena hvor bedriftsledere kan få viktige svar og innspill til strategisk planlegging, sier fagleder Asle Strand i KS Bedrift Energi.
KS Bedrift har i samarbeid med DEFO invitert seniorrådgiver Ivar M. Claussen i NVE, som skal utdype hvilken betydning lovendringene vil ha for bredbåndselskaper i distriktene. Juridisk ekspertise er også hentet inn til seminaret. Kristin Ourom, partner i advokatfirmaet Kvale, vil peke på hvilke muligheter som byr seg for selskapene.
– Den kommersielle betydningen av lovendringene er et sentralt tema på Bredbåndseminaret. I denne sammenhengen er det viktig å lytte til hverandres erfaringer for best å kunne tilpasse seg endringene, påpeker Strand.
Arild Fredriksen, leder i Trollfjord Bredbånd, skal derfor presentere hvordan selskapet har organisert virksomheten. Også muligheter for regionalt samarbeid vil bli dekket i programmet.
I dette bildet er teknologiske trender et viktig element for bedriftenes strategiske planlegging. KS Bedrift Energi og DEFO har derfor engasjert Tor-Einar Eriksen, strategisk rådgiver i TV2 Sumo, til å foredra om utvikling innen digitalisering og strømmetjenester.
– Samtidig er det klart at sikkerhetsaspektet er viktig for medlemsbedriftene våre. Derfor kommer seminaret også til å omhandle IKT-sikkerhet og -tjenester i små og mellomstore bedrifter, sier Strand.
Seminaret holdes Hotell Park Inn på Gardermoen onsdag 16. november 2016. Her finner du fullstendig program for energisektorens Bredbåndseminar.
22. november KS Bedrift
HMS – Sykefraværsoppfølging
«Kritikkverdige forhold som oppstår i bedriften og blir offentliggjort gjennom media, er ugreit. Da stilles spørsmålene: Hva skjedde, hvilke konsekvenser får dette og hvordan kunne vi ha hindret det?»
30. november KS Bedrift
KS Bedrifts lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere» – Samling 3, dag 1
Desember 2016
- desember
KS Bedrifts lederprogram «Samfunnsansvarlige bedrifter – Bevisste ledere» – Samling 3, dag 2
5. desember KS Bedrift
Det årlige arbeidsrettskurset
Norsk Hydro: – Kapitalmarkedsdag avholdes i London, 1.-2. desember 2016