Nyhetsartikkel

15 oktober 2018

Ny leder for Smart Energy

Powel har ansatt Tom Darell som ny leder for Smart Energy. Darell har lang internasjonal salgs- og ledererfaring fra ulike teknologifirma.

– Jeg er veldig glad for å få med Tom på laget. Hans internasjonale bakgrunn fra IT- og programvareindustrien blir en viktig ressurs for Powel i tida som kommer, sier Trond Straume, administrerende direktør i Powel, i en pressemelding.

49-åringen er fra Trondheim, men har ikke bodd i byen på over 20 år. Etter å ha tatt økonomiutdanning i USA og videre MBA i Spania, har han jobbet i flere teknologifirma som Capgemini, Ericsson og Avaya. Han ramser opp mange grunner til at jobben som Executive Vice President for Smart Energy var noe han tente på.

Stort potensial i trondheimsfirma
– Powel er et spennende og kompetent selskap med et globalt potensial. Jeg synes også det er positivt at selskapet har sitt utspring fra Trondheim. Smart Energy har inntatt en viktig posisjon i et fremtidsrettet segment og jeg har stor tro på muligheter for videre vekst, sier Tom Darell.

Økonomen har jobbet mye med salg- og forretningsutvikling i et internasjonalt marked. Dette er kompetanse Powel trenger framover.

Økt behov for avansert programvare
– Vi betjener et raskt skiftende marked med økt behov for avansert programvare. Powel møter denne etterspørselen med å tilby høykvalitetsprodukter, som igjen vil øke vår forretningsverdi. Tom vil bidra til å styrke satsningen mot nye og eksisterende markeder, sier Straume.

Arnstein Kjesbu har fungert som leder for Smart Energy den siste tiden, men han går over i sin opprinnelige stilling som strategidirektør når Tom Darell starter i Powel over nyttår.

– Jeg synes det er spennende å jobbe internasjonalt og det å skape fokusert vekst i utvalgte markeder er noe jeg har lang erfaring med. Dette blir en av flere viktige oppgaver i min nye jobb for Powel, og det ser jeg frem til, sier Darell.

Powel AS har sitt hovedkontor i Trondheim, og leverer forretningskritiske programvareløsninger og tilknyttede tjenester spesialtilpasset for å hjelpe energiselskap og offentlige virksomheter med bedre arbeidsprosesser og servicekvalitet. Selskapet er markedsledende innen løsninger for forvaltning og drift av kraftnett og planlegging av vannkraftproduksjon, og innen entreprenør- og kommunaltekniske sektorer. Powel er et privateid selskap grunnlagt i 1996, og har i dag 500 ansatte, kunder i 20 land, og kontorer i åtte.

Kommentarer

kommentarer