Nyhetsartikkel

17 september 2018

Einar Aas hadde tapt penger i flere uker

Dagens Næringsliv skriver at kraftspekulanten Einar Aas antagelig begynte å tape penger allerede i juli på gigantveddemålet om at strømprisene i Tyskland og Norden skulle nærme seg hverandre.

Kraftspekulanten Einar Aas hadde tapt penger på kraftbørsen i flere uker før det i forrige uke ble klart at han ikke kunne gjøre opp milliardgjelden sin til børsen. Det skriver Dagens Næringsliv

Trolig begynte han å tape penger allerede i juli på gigantveddemålet om at strømprisene i Tyskland og Norden skulle nærme seg hverandre, noe som ikke skjedde.

Ingen vet når Aas begynte å bygge opp posisjonen sin, men det må ha tatt lang tid. Ifølge kraft-tradere DN har snakket med, tar det flere uker å bygge opp en så stor posisjon som Aas hadde da Nasdaq tok over porteføljen hans.

Trolig personlig konkurs
Torsdag ble det kjent at krafttraderen og milliardæren Einar Aas fra Grimstad trolig blir slått personlig konkurs.

Aas sendte selv ut en pressemelding.

«Onsdag kveld ble hele min portefølje tvangssolgt av Nasdaq, og dette medførte et svært stort personlig tap. Følgen av dette er akkord eller personlig konkurs», heter det i pressemeldingen.

I pressemeldingen skrev Aas også at han ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

Kjøp og salg av kraftkontrakter
Aas har slått seg opp på krafttrading og har i en årrekke figurert nær toppen av skattelistene.

I 2016 var Aas den personen i Norge med høyest skattelignet inntekt. Ifølge skattelistene tjente han nærmere 833 millioner kroner og betalte over 226 millioner kroner i skatt.

Ifølge Dagens Næringsliv falt Aas’ inntekt til null i 2017, og en halv milliard forsvant fra formuen.

Nå skal han ikke ha midler til å dekke tapet han er påført i kraftmarkedet, og risikerer å bli slått konkurs.

Kommentarer

kommentarer